HEADACHE FEST 2023

HEADACHE FEST 2023
Promo vid HEADACHE FEST 2023

HEADACHE FEST 2023 WILL ONCE AGAIN TAKE PLACE AT ZOMERPLEIN WERVIK – DOMEIN OOSTHOVE SPEIESTRAAT!

Expect a night filled with heavy bands! This alternative festival is FREE and outdoor!

The afterparty will also be epic!

>>> start 18.30u <<<
 Pretentieloze en arrogante rock! Zo beschrijft de band zijn eigen muzikaal oeuvre. Met roots in bands zoals Balthazar, Zinger en het Wervikse Bluelink stelt de band dan ook heel graag hun muziek aan ons publiek voor.
Vergeet niet: early birds fly high! Om maar te zeggen: wees op tijd!
>>> start 19.40u <<<
Dit Sludge-Doom-Noise-collectief gaat nooit slapen…
Hun nieuwste worp werd op de mensheid losgelaten: DawnOfTheMeek (uitgebracht via Polderrecords) scoort zeer goed onder het publiek die wel oor hebben voor uiterst stevige, slepende en dronende tunes…
En dankzij de puike zanglijnen voortsprotend uit het keelgat van de zanger wanen we ons ergens in a distant, apocalyptic world…
Het wordt tijd dat de wereld wakker geschud wordt door dit beenharde collectief…
Vorig jaar nog op het befaamde Alcatraz Festival te Kortrijk?
Dat doen we nu heel graag op ons podium van HEADACHE FEST!!
>>> start 20.50u <<<
 Een Black Metal-formatie met lyrics in het sappige Ieperse dialect. Ontsproten als een COVID-project sloeg Josh Fury (King Hiss, ex-Liar/Congress, …) de handen in mekaar met drummer Burt (After All, Liar, …) om de plaat ‘Liksems’ in te blikken binnen Studio Scampi. Deze werd door het publiek zeer goed onthaald en uiteindelijk rijpte het idee om een volledige liveband op te richten. Daartoe werden Wouter Vandaele (SCRAPE) als gitarist en Nico Degroote (Whatever It Takes, …) als bassist toegevoegd. Vocalen werden op de plaat deels door Josh en deels door Bjorn Bossu (Darqo) verzorgd. Op het podium vervoegde Tijs Verhelst (Her Fault) de band waarbij hij met zijn strottenhoofd de screams op zich neemt! 
 Ondertussen wordt er druk werk gemaakt van een opvolger voor hun eerste plaat en werden er reeds 3 gloednieuwe tracks de wereld in gestuurd: KORBIAAR; N OFGROND en PLUKKEVORT. 
>>> start 22.00u <<<
 SCRAPE is de gloednieuwe naam voor ‘the band formerly known as’ THE RG’s. De eerste single Shake The Nation werd onder dit nieuwe jasje nog maar zeer recentelijk uitgebracht. Hun laatste plaat ‘Your Head On A Stick’ (Polderrecords) zorgde reeds voor een duidelijke wending van hun muzikaal werk. Hun nakende nieuwe EP zal zeker op dit elan verder gaan!
Deze Postpunk/Noiserock-band staat op het podium als een huis! Vlijmsherp en beenhard!
 In 2022 nog op het podium van o.a. de Botanique Brussel, De Vooruit Gent (kunstencentrum VIERNULVIER) en muziekclub 4AD Diksmuide?  
 Op het podium van HEADACHE FEST vindt alvast officieel de enige echte transitieshow van THE RG’s naar SCRAPE plaats!
>>> start 23.15u <<<
 TANGLED HORNS brengt een hele stevige portie aan stoner, fuzz, garage, grunge en hardrock! Hun muzikale capriolen brachten hen al op diverse podia van o.a. Desertferst Antwerpen, Roadburn, Into The Void, Groezrock, Antwerp Metal Fest en andere respectabele clubs en festivals.
Verwacht alvast een band die staat als een huis, een knotsgekke zanger en een live-show om ‘u’ tegen te zeggen!
De band zorgt alvast met hun ideale mix om ons podium een laatste keer in 2023 te doen daveren!Menig muziekliefhebber van het stevigere genre zal hier heel veel plezier aan beleven!Een alternatieve rollercoaster om ons festival af te sluiten? Ja graag!
Let’s tremble those eardrums!!
 
>>> start 00.15u <<<
 
Het feest afsluiten doen we graag met onze eigenste DJ Headache! Reeds geroemd in eigen streek en contreien waarbij zijn DJ-skills punk-gewijs ongeëvenaard zijn!
Verwacht een stevige set dans- én moshbare songs uit de platenbak van metal, rock, stoner, fuzz, garage- en punkrock! Zorg er vooral voor dat de dansbenen nog fris en monter zijn!